Jaaragenda opstellen

Jaaragenda

Organisaties die hun doelen duidelijk hebben en deze doelen via een gestructureerde jaaragenda aflopen, zijn meestal succesvol.
Voor een Raad van Toezicht of ander toezichthoudend orgaan is het opstellen van een jaaragenda een goede manier om de strategische doelen in het oog te houden.

Welke zaken horen idealiter gedurende het jaar de revue te passeren?

In het 1e kwartaal

De jaarrekening en het jaarverslag staan in ieder geval op het programma.
U analyseert de risico’s en evalueert het controlesysteem.
Het begin van het jaar is vaak ook een mooi moment om over een nieuw meerjarig beleidsplan na te denken.

In het 2e kwartaal

Hoe staat het met de medezeggenschap in uw organisatie? Dit is een mooi moment om met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging van uw organisatie in gesprek te gaan om te horen tegen welke zaken zij aanlopen.
U bent verantwoordelijk voor de hoofdlijnen van het beloningsbeleid binnen uw organisatie. Moet er iets gewijzigd worden? Dan is dit het moment om er met elkaar over te sparren.

In het 3e kwartaal

Evaluatie staat nu centraal. De evaluatie van de accountant maar ook de zelfevaluatie van de RvT. Checkt u tegelijkertijd het rooster van aftreden. Mochten er mutaties op de agenda staan, kunt u tijdens de zelfevaluatie ook onderzoeken wat voor kennis, kunde en persoonlijkheid er gewenst is bij een nieuw lid.

In het 4e kwartaal

De begroting voor het komende jaar moet worden vastgesteld samen met het beleidsplan.
Dit kwartaal is een mooi moment om met uw directeur/bestuurder in gesprek te gaan over zijn/haar functioneren. Ook legt u natuurlijk voor het volgende jaar de nieuwe doelen vast zodat u weet waar u met elkaar heen gaat.

Wilt u hulp bij het bepalen van uw strategische agenda? Of meer weten over de zelfevaluatie? Neemt u gerust contact met ons op. Een vrijblijvend gesprek kost u alleen wat tijd.

Written By

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.