Zelfevaluatiespel

Zelfevaluatiespel

De Zelfevaluatie

Veel organisaties met een bestuurders- of Raad van Toezicht-model, vinden het moeilijk om een zogenaamde zelfevaluatie te houden.

Een zelfevaluatie is van belang om het functioneren van het bestuur/de Raad van Toezicht (RvT) en het functioneren van de individuele leden te bespreken. Met andere woorden, je stelt elkaar de vraag of het beter kan. En zo ja, hoe dat dan vormgegeven kan worden.

Voordelen

Dit levert voor de organisatie een aantal voordelen op:

  • Je houdt elkaar scherp.
  • Er ontstaat een gemeenschappelijke opvatting over wat goed toezicht is.
  • Ingesleten patronen in het besturen zullen minder voorkomen.
  • Je bepaalt samen verbeterpunten en pakt deze verder op.

Dat alles leidt tot een verdere professionalisering van de organisatie en haar bestuur/RvT.

Gemakkelijker

Om dat proces te vergemakkelijken en wat luchtiger het onderwerp te bespreken, heeft Stichting Cirkeltoezicht het Zelfevaluatiespel ontwikkeld. Met, of zonder, begeleiding kunnen organisaties met dit spel tot een goede zelfevaluatie komen.

Doel van het Zelfevaluatiespel

Het spel helpt bij het uitvoeren van de zelfevaluatie van de Raad van Toezicht (RvT) zonder dat er een agenda opgesteld hoeft te worden. Iedereen wordt daarbij uit zijn of haar comfortzone gehaald. Het uiteindelijke doel van het spel is om elkaar naar een hoger plan te trekken. Door met elkaar het gesprek aan te gaan over wat goed gaat en wat beter kan, weet iedereen waar de RvT staat. Dat komt de RvT ten goede en de organisatie! 

Investering

Het Zelfevaluatiespel is te verkrijgen voor € 65. Dit is inclusief verzendkosten en exclusief 21% BTW.

Bestellen

Het spel kun je bestellen door het zenden van een e-mail aan info@cirkeltoezicht.nl. Geef in je mail aan hoeveel spellen je wilt aanschaffen en naar welk adres het spel mag worden gezonden. We sturen je dan een factuur. Na ontvangst van de betaling verzenden wij het spel.

Betalen kan ook via deze button:

Stuur je ons nog wel een mail met de naam en het adres van jouw organisatie? Dan sturen wij je het spel direct toe na ontvangst van de betaling.


Begeleiding Zelfevaluatie

Cirkeltoezicht biedt ook begeleiding aan voor het uitvoeren van een zelfevaluatie. Hiervoor hebben wij 3 varianten ontwikkeld: brons, zilver of goud: https://cirkeltoezicht.nl/zelfevaluatie-raadvan-toezicht/
En uiteraard wordt het Zelfevaluatiespel tijdens onze begeleiding gebruikt.