Stichting Cirkeltoezicht

Uw vraagbaak voor besturen van maatschappelijke organisaties

Dilemma-workshop

Als bestuurder en toezichthouder krijg je vroeg of laat te maken met bestuurlijke dilemma’s. De toepassing van de Governance Code Cultuur nodigt uit om dilemma’s bespreekbaar te maken. Maar hoe doe je dat?

In de Dilemmaworkshop staan we stil bij veelvoorkomende dilemma's. Daarbij reiken we je ook gereedschap aan om op een open manier het gesprek met elkaar aan te gaan. En als jij dat wilt, kun je jouw eigen dilemma inbrengen ter bespreking.

Deelname vindt, zoals voor al onze trainingen en workshops geldt, plaats op basis van vertrouwen. We maken de groep niet te groot.

De volgende dilemma’s komen in ieder geval aan de orde

Dilemma 1:

Van de bestuurder en toezichthouder wordt steeds meer gevraagd zijn of haar netwerk in te zetten om de doelstellingen van de maatschappelijke organisatie te bereiken. Maar wanneer gaat het inzetten van je netwerk over in belangenverstrengeling? Wat is toegestaan? En wat is niet geoorloofd? 

Dilemma 2:

De Governance Code Cultuur schrijft voor dat het bestuurder of de Raad van toezicht in gesprek gaat met de medezeggenschap van de organisatie. Heel interessant, maar hoe waak je ervoor als toezichthouder dat je op de stoel van de bestuurder gaat zitten? 

Doelgroep

Bestuursleden en leden van een Raad van Toezicht van maatschappelijke organisaties. 

Doelstelling

Het bespreekbaar kunnen maken van dilemma’s waar je als bestuurder en toezichthouder mee te maken krijgt.

Investering:  € 245 exclusief 21% BTW per deelnemer, € 1.995 voor een Raad van Toezicht of een bestuur. 

Interesse?

Heb je interesse? Of zijn er nog vragen? Of wil je op de wachtlijst geplaatst worden van de eerstkomende Dilemma workshop?
Je kunt ons bereiken via het volgende e-mail adres: info@cirkeltoezicht.nl

Of telefonisch:

Tessa Augustijn:           06-11071098

Astrid van der Starre:  06-24251869

© 2024 Stichting Cirkeltoezicht